sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Tagine-pata broileristaKuva tagine-padasta nuotiolla Bbc-blogissa.Pohjois-Afrikassa valmistetaan erilaisia pataruokia tagine-padoissa. Se on valmistusastia, jossa on laakean pohjaa peittämässä kartiomainen umpinainen kansi. Valmistusastiaan voidaan käyttää rakenteensa ansiosta sellaisissa keittolaitteissa, joissa lämpö tulee pohjan levyiseltä alueelta. Uunia ei tarvita. Sama astia toimii myös tarjoiluastiana.


Suomessa tagine-vuokia ei ole vielä saatavana. Se ei ole välttämätön, koska ruoan voi valmistaa paksupohjaisessa kattilassakin. Voisi käyttää myös saksalaista savivuokaa, jos sellainnen on keittiön kaappeihin joskus ilmaantunut. Tuntutuma on sama

koska se toimii tagine vuoan tapaan: ruokakypsyy omassa kosteudessaan ja nesteet tippuvat viileämmän kannen alta taikaisin ruokaan.


2 rkl ras-el-hanutia
1/ tl sahramia
2 tl paprikajauhetta
valkosipulia
öljyä
broilerinpaloja
purkki kikherneitä
25 kpl manteleita
1-2 sipulia
kanelitanko
1 dl kanalientä
6 rkl hunajaa
pieni koura rusinoita
pussi kuivattuja hedelmiä

1. Sekoita ras-el-hanout, sahrami, paprika ja suola. Lisää valkosipuli ja hieman öljyä ja sekoita tahnaksi.
2. Kuivaa broilerinpalat ja hiero tahna tasaisesti niiden pinnalle.
3. Pane keittoastiaan kerros kikherneitä, manteleita ja sipulia.
4. Lado broilerinpalat päälle. Laita kanelitanko pataan, lisää rusinat ja/tai kuivattuja hedelmiä ja kananliemi. Kaada päälle hunajaa. (Mausteita voisi olla lisääkin esim. jeraa, korinterinsiemeniä tai tähtianis.)
5. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Anna hautua noin 45 minuuttia.
6. Tämän kanssa voi tarjota vaikkapa kuskussia.


Nestemäärän kanssa pitää olla varovainen. Broilerinpaloista syntyy hämmästyttävän paljon nestettä ja pata muuttuukin keitoksi.Ras-el-hanoutin sisältämiä aineosasia Wikipedian mukaan:


http://en.wikipedia.org/wiki/Ras_el_hanout


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...