lauantai 13. kesäkuuta 2009

Parmesaanin säilyttäminen


Parmesanjuustosta useinmiten käytetään vain osa kerrallaan joko raastettuna tai hiutaleina. Vaikeus on siinä että miten saadaan loput säilymään. Monasti palan löytää jonkin ajan kuluttua sinertävänvihreiden homepilkkujen vallassa.

Säilytysaikaa voi yrittää pidentää seuraavasti. Alun alkaen säilytyskääre kannattaa leikata auki niin, että sitä voi käyttää uudestaan. Kätevintä on avata kääre kiilamaisen palan leveämmästä päästä, jolloin palan saa helposti sujautettua takaisin kääreeseensä. Suljetaan pakkaus niin tiiviisti kuin on mahdollista. Tämä kääritään sitten voi- tai uunipaperin sisään ja koko paketti sidotaan kuminauhalla. Havaintojen mukaan pakkaus säilyy jääkaapin perällä, jonne se pikkuhiljaa ajautuu, huomattavasti pitempään kuin uuteen kääreeseen tai rasiaan pakattu parmesan.







Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...