tiistai 26. helmikuuta 2008

Nebbiolo




Saapasmaan vasemmassa "kainalossa" on Piemonten maakunta. Täältä on kotoisin kolme bar-alkuista viiniä.

Barolo ja Barbaresco tehdään kummatkin Nebbiolo -rypäleestä. Rypäle saattaa esiintyä myös pelkästään Nebbiolo -nimisenä viininä. Viinit vaativat pitkän kypsytysajan rypäleen tanniinisuuden takia. Tästä syystä hinta nousee hyvin korkeaksi. Sitä ei pidetä aloittelijan viininä. Se on dekantoitava, maisteltava ja pohdiskeltava viini.

Barbera on taas oma rypälelajikkeensa. Siitä saadaan monenlaisia viinejä keveitä ja kypsytettäviä viinejä. Sitä käytetään myös paljon sekoiteviineissä. Ei läheskään niin hintavaa kuin nebbiolo -viinit.

Takaisin Bar-alkuisiin viineihin


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...