tiistai 26. helmikuuta 2008
Nebbiolo
Saapasmaan lännenpuoleisessa "kainalossa" on Piemonten maakunta. Täältä on kotoisin kolme bar-alkuista viiniä.
Barolo ja Barbaresco tehdään kummatkin Nebbiolo -rypäleestä. Rypäle saattaa esiintyä myös pelkästään Nebbiolo -nimisenä viininä. Viinit vaativat pitkän kypsytysajan rypäleen tanniinisuuden takia. Tästä syystä hinta nousee hyvin korkeaksi. Sitä ei pidetä aloittelijan viininä. Se on dekantoitava, maisteltava ja pohdiskeltava viini.
Barbera on taas oma rypälelajikkeensa. Siitä saadaan monenlaisia viinejä keveitä ja kypsytettäviä viinejä. Sitä käytetään myös paljon sekoiteviineissä. Ei läheskään niin hintavaa kuin nebbiolo -viinit.
Tunnisteet:
Barbaresco,
Barbera,
Barolo,
Italia,
Nebbiolo,
punaviinit,
viini
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti