torstai 9. elokuuta 2007

Currykana


Savivuoassa valmistettava currylla maustettu broileri.



broileri
öljyä
currya
paprikajauhetta
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
suolaa
valkopippuria

1. Pane lasittamaton savivuoka likoamaan veteen siksi aikaa kun teet muut valmistelut.
2. Poista broilerista ylimääräiset rasvat. Jätä nahka paikoilleen. Se suojaa ja antaa makua ja mehukkuutta.
3. Mittaa pieneen astiaan 1/2 desiä öljyä. Lisää siihen paprikajauhetta. Pane vielä curryä niin paljon, että muodostuu sakeahko tahna. Anna hieman aikaa turvota.
4. Kuori sillä aikaa sipulit ja valkosipulit. Halkaise sipulit.
5. Sirottele broilerin sisään suolaa ja pippuria.
6. Työnnä broilerin sisään sipulin puolikkaat ja valkosipulikynnet.
7. Ota savivuoan puolikkaat vedestä ja aseta broileri alapuolikkaaseen.
8. Sivele broilerin pinta kauttaaltaan curry- ja paprikatahnalla.
9. Pane savivuoan kansi paikoilleen ja aseta vuoka kylmään uuniin alimmalla tasolle.
10. Kypsytä 200 C asteessa puolitoista tuntia. Kokeile kypsyyttä vetämällä koivesta. Kun se tuntuu irtoavan helposti on broileri valmis. Kaada liemi omaan astiaansa ja sulje broileri savivuokaan tarjoille panoon asti.
11. Tee liemestä kastike.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...