tiistai 14. elokuuta 2007

Pannukakku





Tähteeksi jääneistä maidoista ja kermoista voi tehdä pannukakkua, ennenkuin ne uhkaavat pilaantua. Tai jos muuten vaan on tullut ostaneeksi enemmän maitoa kuin käyttää.

4 dl maitoa
1 muna
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
runsas 2 dl vehnäjauhoa

1. Sekoita maitoon muna, mausteet ja lopuksi vehnäjauhot.
2. Käytä kierrevatkainta ja vatkaa tasaiseksi.
3. Voitele tasapohjainen vuoka ja voitele se.
4.Kypsennä pannukakku uunissa 225 :ssa. Odota että uuni on todellakin lämmennyt oikeaan lämpötilaan.
5. Kypsymisaika on 30 min.
6. Irrottele pannukakku vuoasta kun se on jäähtynyt käsitelyviileyteen.

Kuvassa olevaan vuokaan on käytetty 1,5 kertainen määrä taikinaa. Itse kukin syököön pannukakkunsa haluamallaan makeutuksella. Jollekin riittää hienosokeri toiselle pitää olla hilloa.





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...