torstai 30. elokuuta 2007

Punajuurta raakana koristeeksi


Kyllä kotimaastakin löytyy kaikenlaista mukavaa raaka-ainetta. Yksi pitkään unohduksissa ollut on punajuuri. Nykyään sen rinnalla on saatavissa sellaisia variaatioita kuin keltajuuri ja raitajuuri.



Punajuurta voi syödä raakanakin kun tarjoaan sen riittävän ohuina palasina. Kuoret kannattaa kuitenkin ottaa pois koska ne ovat sitkeitä. Tässä punajuuri on ensin viipaloitu ja ne sitten leikattu suikaleiksi. Suikaleet sopivat hyvin vihreiden salatinlehtien päälle antamaan värikyyttä.

Kuvassa näkyy myös miten punajuuri on sisältä raidallinen. Erityisesti tämä näkyy punajuuren sukulaisessa raitajuuressa, jossa joka toinen kerros on vaalea. Kun leikkaa poikki kerrosten syntyy mukavan näköisiä suikaleita.





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...