lauantai 26. huhtikuuta 2008

Thailihapullat




Kymmenen vuotta sitten kun ruvettiin puhumaan cross-over tai fuusiokeittiöstä keittiömestari Timo Meltolta ilmestyi mainio kirja Lupa nauttia. Kuvituksen ovat tehneet taitava pari Timo Viljakainen ja Margareta Nygård. Kirjasta löytyy monia cross-kitchen ohjeita. Ajatus on minusta innoittava: yhdistetään eri ruokakultuureja ja erityisesti kun se tehdään kotimaisten ruoka-ainesten kanssa. Tässä yksi ohje, jossa voidaan piilottaa viikonlopusta tähteeksi jääneet lihat maukkaalla tavalla.



500 g sikanauta jauhelihaa
kevätsipulia tai myös tavallinen
murskattuja korianterin siemeniä
pari valkosipulin kynttä hienonnettuna
raastettu appelsiinin kuori
osterikastiketta
makea-hapanta chilikastiketta
muskottipähkinää
kananmuna
maissijauhoja

Jauheliha myydään 400 g tai 600 g pakkauksissa. Sen joukkoon voi itse jauhaa viikonlopusta tähteeksi jäänyttä vaikkapa paistia. Tähän lihapullataikinaan ei tule korppujauhoja. Lisää ainekset ja mausteet. Osterikastiketta pari ruokalusikallista. Makeata chilikastikeetta noin puoli desiä. Muskottipähkinää varovasti. Suolaa tai pippuria ei tarvitse lisätä, koska suolaa on osterikastikkeessa ja tulisuutta löytyy chilikastikkeesta. Lopuksi lisätään kananmuna. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Sen pitäisi olla sellaista, että siitä voi kostutetuin käsin pyöritellä lihapallukoita. Pyörykät "kastellaan" maissijauhossa vaikkapa syvällä lautasella. Itse asettelen pullat levinpaperilla suojatulle uuninpellille. Paistetaan keskiläpöisessä uunissa kypsiksi.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...