lauantai 26. huhtikuuta 2008

Marinoidut oliviivit
Oliivien marinointi on helppoa. Kuvassa on Tupperwaren oliivihissi. Moni naurahtaa moiselle vekottimelle ja vielä toisen kerran Tupperwarelle. Hissiä kokeillut ei enää naura vaan hymyilee. Purkkia voi säilytää jääkaapissa. Oliivit nousevat hissillä pois nesteestä helposti poimittaviksi. Marinointiliemi jää purkkiin. Ei Tupperwarelle kannata nauraa. Tuotteet ovat hyvin suunniteltuja ja uskomattoman kestäviä. Meillä on kotona Tupperware rasioita viisikymmenluvulta. Ne ovat hieman menettäneet uutuuden kiillostaan, mutta kansien suljenta toimii edelleenkin kuin uutena.


rosmariinin oksa
laventelin oksa
purkki vihreitä oliiveja
purkki mustia oliiveja
valkosipulin kynsiä


Katko yrtinoksat pariin osaan. Lado puolet purkin pohjalle. Leikkaan joukkoon karkeita valkosipulinkappaleita. Kaada puolet vihreistä oliiveista liemineen päälle. Tee samoin mustille. Laita nyt toiset puolet yrteistä purkkiin ja leikkaa päälle loput valkosipuleista. Kaada vihreät ja mustat oliivipurkkien puolikkaat päälle. Sulje kansi ja pane jääkaappiin marinoitumaan.

Seuraavana päivänä oliiveja voi ruveta käyttämään. Maku tietysti voimistuu ajan myötä. Purkin hissillä oliivit saa nostettua nesteestä pois. Siitä voi poimia tarvitsemansa määrän. Marinointiliemi jää purkiin.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...