lauantai 26. huhtikuuta 2008

Sellaista jäätelöä kuin itse haluat


Omatekoista kotijäätelöä on helppo tehdä. Varsinkin kun käytössä jäätelökone. Ilman konettakin se käy, mutta on moninutkaisempaa, koska massaa pitää sekoittaa tuon tuostakin jäädytyksen aikana. Kotijäätelöstä tietää mitä itse on sinne pannut ja maku on taatusti parempaa kuin tehdasvalmisteinen.

Perusresepti vaniljajäätelölle

2 dl kuohukermaa
3 dl kevytkermaa
vaniljaa tangosta, pulverina tai nesteenä

Kiehauta kermat ja lisää makusi mukaisesti vaniljaa.

Saman aikaisesti voit vaahdottaa

neljä kananmunankeltuaista
1 dl sokeria

Yhdistä kermat sokerimunasekoitukseen hitaasti, ettei muna rupea kypsymään. Itse panen monitoimilaitteen pyörimään täysillä.

Siirrä vatkausastia vesihauteen päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen 5-7 minuuttia. Massan pitää olla paksuhkoa.Jäähdytä lopuksi massa vaikkapa vesihauteessa.
Jäätelökoneissa on pakkasnesteellä täytetty kylmänluovuttaja.
Jäähdyttäjä pannaan koneeseen ja siihen kiinnitetään vatkain. Kaiken päällimmäiseksi tulee moottori, joka pyörittää massaa tasaisesti.Jäähdyttäminen kestää puolesta tunnista tuntiin. Kun valmis jäätelö näyttää pyörivän vatkaimen mukana on se valmista. Pysäytö jäätelökone ja kaavi lastalla jäätelö johonkin sopivaan kulhoon. Kannella suljettu kulho pannaan pakastimeen jäätymään. Jäätelö voi tietenkin syödä jo nyt, jolloin se on kuin soft-icea.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...