Peri-italialainen ruoka, jossa on italian lipun värit.
| |
mozzarella juustoa
salaattia tomaattia basilikaa oliiviöljyä balsamiviini etikkaa mustapippuria |
|
1. Leikkaa mozzarella pussiauki, tyhjennä nesteestä ja ota juustopallo valumaan keittiöpaperin päälle.
2. Revi salaatin lehdet melko pieniksi paloiksi. Asettele ne lautasen päälle niin, että ne peittävät pohjan tasaisena kerroksena. 3. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatti ensin kahtia kannasta lähtien kahdeksi puolipalloksi. Aseta puolisko kerrallaan tasainen puoli leikkausalustaa vasten ja leikkaa viiteen osaan, niin että syntyy neljä aukkoa. 4. Leikkaa mozzarella myös kahdeksi puoliskoksi. Aseta tasainen puoli leikkausalustaa vasten ja leikkaa kahdeksaksi puoliympyräksi. 5. Irrota basilikasta kahdeksan suurta lehteä ilman lehtiruotia. 6. Rakenna vihreän salaattipedin päälle tomaattipuolisko takaisin kasaan niin, että jokaiseen väliin tulee osittain ulostörröttävä basilikanlehti ja mozzarellapuoliympyrä. 7. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa. 8. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla. |
sunnuntai 6. toukokuuta 2007
Mozzarella salaatti
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti