sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Mozzarella salaatti



Peri-italialainen ruoka, jossa on italian lipun värit.

mozzarella juustoa
salaattia
tomaattia
basilikaa
oliiviöljyä
balsamiviini etikkaa
mustapippuria

1. Leikkaa mozzarella pussiauki, tyhjennä nesteestä ja ota juustopallo valumaan keittiöpaperin päälle.
2. Revi salaatin lehdet melko pieniksi paloiksi. Asettele ne lautasen päälle niin, että ne peittävät pohjan tasaisena kerroksena.
3. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatti ensin kahtia kannasta lähtien kahdeksi puolipalloksi. Aseta puolisko kerrallaan tasainen puoli leikkausalustaa vasten ja leikkaa viiteen osaan, niin että syntyy neljä aukkoa.
4. Leikkaa mozzarella myös kahdeksi puoliskoksi. Aseta tasainen puoli leikkausalustaa vasten ja leikkaa kahdeksaksi puoliympyräksi.
5. Irrota basilikasta kahdeksan suurta lehteä ilman lehtiruotia.



6. Rakenna vihreän salaattipedin päälle tomaattipuolisko takaisin kasaan niin, että jokaiseen väliin tulee osittain ulostörröttävä basilikanlehti ja mozzarellapuoliympyrä.
7. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.
8. Mausta vastarouhitulla mustapippurilla.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...