sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Makkarakeitto tomaatilla vahvistettuna





Keitto syntyi aikana, jolloin ruvettiin tietoisesti vähentämään suolan käyttöä. Purkkitomaatti ja timjami antavat keitolle oman potkunsa. Makkaroissa olevan suolan takia sitä tuskin tarvitsee lisätä. Kaikki ainekset leikataan sopiviksi suupaloiksi.


ruokalusikallinen öljyä
iso sipuli
pari laakerinlehtiä
kymmenen mustapippurinmarjaa
1½ litraa vettä
puoli ruokalusikallista timjamia
5 porkkanaa
lanttua
juuriselleriä
palsternakkaa
lenkkimakkara
1 prk kokonaisia tomaatteja
(kasvislientä, suolaa)


1. Kuullota melko karkeat sipulinpalat öljyssä.
2. Heitä joukkoon laakerinlehdet ja mustapippurinmarjat.
3. Lisää vesi ja timjami.
4. Lisää paloitetut porkkanat ja lanttu kiehuvaan keittoon.
5. Noin viiden minuutin kuluttua lisää paloitetut juuriselleri ja palsternakka.
6. Kiehuta kymmenen minuuttia ja tomaattipurkki. Nostele kokonaisia tomaatteja kauhaan ja paloittelen ne terävällä veitsellä.
7. Lisää paloitettu lenkkimakkara. Anna kiehahtaa.
Kokeile haarukalla juuresten kypsyyttä.
8. Tarkista maku ja lisää kasvis- tai lihalientä tarvittaessa. Suolaa tuskin tarvitsee lisätä, koska makkara sisältää itsessään suolaa.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...