sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Kesäiset neulamuikut




Haeskellessani sillipurkkia silmiini osui neulamuikut. Purkissa on pieniä sisäelimettömiä muikkuja päineen ja häntineen, mutta hirveän voimakkaassa suolaliuoksessa. En tiedä miksi neulamuikkujen pitäisi olla näin voimakkaassa 12%:ssa suolaliuoksessa, kun sillitkään eivät ole kuin 7,5% suolassa. Suolaa saa vähennettyä vaihtamalla veden muutamaan kertaan. Ohjeessa muikut paistetaan kevyesti voissa ja tarjotaan uusin perunoitten kanssa.


neljä perunaa
vihreitä papuja
tilliä
öljyä
neulamuikkuja

1. Pese perunat harjalla ja keitä mieluiten höyryssä.
2. Huuhtele ja leikkaa pavuista päät. Keitä mieluiten höyryssä.
3. Nypi tillistä vain latvuksia. Pane ne pieneen astiaan ja leikkaa saksilla pieniksi.
4. Perunoiden ja papujen kypsyttyä paista muikut voissa kevyesti molemmilta puolin.
5. Leikkaa perunat kahtia. Aseta ne lautaselle leikkauspinta alas vasten lautasta. Ripottele näiden päälle leikkopapuja satunnaiselta näyttävään asentoon. Lado paistetut muikut viuhkaksi vierelle. Kaada muikkupannun pohjalle jäänyt voi tilliastiaan. Sekoita ja pirskottele tillivoiseosta kehään lautasen reuna-alueille.









Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...