sunnuntai 6. toukokuuta 2007

Andyn perunapiirakka


Sain ohjeet tämän herkullisen ruoan valmistamiseen Englannissa asuvan siskoni mieheltä. Ohje on hieman suuritöinen, mutta lopputulos on sen arvoinen.


1 paketti pakastettua lehtitaikinaa
6 perunaa
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
timjamia
kermaa
1 muna
500 gr juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
1. Pane lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.
2. Keitä perunat kuorineen miltei kypsiksi.
3. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
4. Kuori myös valkosipulit ja hienonna ne veitsellä.
5. Kuullota sipulin renkaat ja pane valkosipulin palaset vasta viime vaiheessa paistinpannulle niin ettei ne varsinaisesti kypsy.
6. Kuori perunat ja leikkaa ne terävällä veitsellä melko ohueiksi viipaleiksi.
7. Kauli jauhotetulla alustalla 4 lehtitaikinalevyä erikseen ja 2 levyä kanneksi yhteen.
8. Vuoraa 25 cm vuoka taikinalla niin, että reunat jäävät hieman koholle.
9. Täytä vuoka ensin perunakiekoilla, ripottele päälle sipulia. Sirottele timjamin lehtiä päälle ja suolaa ja pippuroi. Lado nyt toinen kerros perunakiekkoja. Mausta myös tämä kerros.
10. Kaada joukkoon munakermaseos.
11. Ripottele juustoraaste
12. Peitä koko komeus kannella ja käännä reunat kannen päälle. Pistele haarukalla reikiä.
12. Paista 200ºC asteisessa uunisssa 45 minuuttia.


Perunat voisi keittää ilman kuoriakin. Kuumien perunoiden kuoriminen polttaa sormia.
Timjamin lisäksi voisi käyttää esim. myös hienoksi silputtua rosmariinia.


Tarkistettu ja koepaistettu 30.5.2019 Jan




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...