lauantai 9. huhtikuuta 2022

Härkäpapu

 Härkäpapu Wikipedia

Härkäpavun palot on viistoistasenttisiä ja 
keveitä. Kannattaa ostaa kappalemääränä ja 
hinta määritetään painon mukaan.









Palko aukeaa saumasta. Sisällä on muovi-
vaahdon kaltainen pakkauksen fyllinki ja 
pavut siististi rivissä. Pavut irroitetaan yksi
kerrallaan.











Härkäpapua voidaan käyttää monella tavalla. Yksikertaisin tapa on keittää ne sellaisenaan suolaisessa vedessä noin viisi minuuttia ja nauttia ne muun ruoan kanssa.

Härkäpavuista yksi varoitus. Härkäpapu voi olla haitallinen ihmisille, joilla on pavun sisältävää visiini-alkaloidia neutraloivan entsyymin geneettinen puutos. Entsyymi on pavun kuoressa, joten on helppo poistaa ne repimällä kuori irti. 

Kuoren alta paljastuu vieläkin vihreämpi pelkkä papu, joka on todella koristeellinen ruoka-annoksessa.

Kasvukauden alkupäässä kuori on niin ohut että sitä tarvitse huomioida. Loppukautena kuoresta tulee läpinäkymättömän harmaa, sitkeä ja katkeran makuinen, jonka mielellään kuoriikin pois.

Tuoreita härkäpapuja tomaattikastikkeessa Ruokaloisto blogi, jossa lisätietoa pavun kuorista.



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...