tiistai 19. huhtikuuta 2022

Halloumi

Limassol

Aikoinaan Kypros lomalla tutustuimme hallumi juustoon. Se tehdään vuohenmaidostaja/tai lehmänmaidosta.









Ravintoloissa tarjottiin alkuruokana paistettua juuustoa. Tämä oli hämmästyttävää koska tavallisesti juusto sulaa kumennettaessa. Juusto oli leikattu tulitikkuaskin kokoisiksi ja ruskitettu kummaltakin puolelta. Suussa se oli narskuvaa ja antoi vastustusta hampaille. Menusta selvisi että kyseessä on paikallinen mintulla maustettu perinnejuusto halloumi.


Kaupasta löytyvä halloumipala muovista poistettuna.








Pannulla pastettuja palasia. Pannun pitää olla
melko kuuma, muuten palasista irtoaa neste ja
rupeaavat kiehumaan pannun pinnalla.










Lähteet - References


1. Foto Jan Alanco, jossakin maaseudulla, 1994

2. Foto Jan Alanco, 2022

3. Foto Jan Alanco, 2022















Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...