maanantai 15. elokuuta 2016

Hedelmäleipä esitaikinalla No-Knead


No Knead leipä, jossa esitaikina tehdään edellisenä päivän.

Hedelmäleipä paistettiin rypistetyllä paperilla vuoratussa vuokassa.
































Illalla:
1/4 pkt tuoretta hiivaa tai vastaava määrä kuivahiivaa
siihen sekoitetaan 1,5 rkl hunajaa
1 tl suolaa
3 dl haaleaa vettä
2,5 dl ruisjauhoja

Sekoita puukauhalla ainekset ja peitä astia liinalla tai muovipussilla. Anna sen seistä seuraavaan päivään asti.

Lisää seuraavana päivänä:
2 dl grahamjauhoja (spelttiä)
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
1 tl vanijasokeria
5 kpl luumuja
1/2 dl rusinoita
5 kpl aprikooseja
50 gr kokonaisia manteleita

Valmiin taikinan pitää olla niin pehmeää, että sitä voi käsitellä puukauhalla. Sekoita ainekset hyvin , ettei taikinaan jää "jauhoklimppejä". Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka rypistetyllä leivinpaperilla. Jauhota taikinaa niin paljon, että pystyt käsittelemään sitä sen verran, että saa sen kumottua vuokaan. Tasoita taikinaa vuoan kulmiin niin, ettei sinne jää ilmataskuja. Tasoita taikina kauttaaltaan vuokaan. Peitä liinalla. Anna kohota noin tunnin verran tai kunnes se nousee reilusti vuoassa.

Lämmitä uuni hyvissä ajoin 200 asteeseen. Paista leipää noin 30 minuuttia. Kumoa se vuoasta ja vie takaisin uuniin vielä 5-10 minuutiksi.








Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...