tiistai 23. elokuuta 2016

Uusittu bostonkakkuMonet varmaan muistavat bostonkakun, joka paistettiin valurautapannussa. Se jossa kaulitaan levy ja voidellaan se voilla, ripotellaan kanelia ja sokeria pinnalle. Lopuksi rullataan kuin kääretorttu ja leikataan yhtä leveiksi pätkiksi. Nämä asetellaan pannuun vieri viereen ja paistetaan uunissa. Yhtä hyvää kuin korvapuustit, mutta kosteampia.

Nyt paistoksesta on uusittu versio. Taikinalevy leikataan liuskoiksi, jotka edelleen leikataan yhtä suuriksi neliöiksi. Nämä asetellaan vuokaan kuin kortistolaatikkoon ja irroitellaan toisistaan.Bostonkakku uudessa muodossaan.

Resepti

25 g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 tl kardemummaa, murskattuna
1/2 hienoa sokeria
75 g huoneen lämpöistä voita
1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoa

Liota hiiva (kuivahiiva) taikina-astiaan. Kaada päälle 37° asteiseksi lämmitetty maito. Parhaimmillaan kardemummat on murskattuina kapseleista. Sisältä löytyvät siemenet hienonnetaan morttelissa. Lisää taikinaan. Sekoita joukkoon sokeri ja voi tasaiseksi liuokseksi. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Työstä ja lisää jauhoja jos tarvitsee. Loppua kohden lisää yhä vähemmän kerrallaan, jotta näet pisteen jolloin taikina ei enää tartu kovin paljon kulhon reunoihin. Vaivaa 5-10 minuuttia tai niin kauan kun taikina nousee takaisin ylös kun siihen painaa kolon sormella. Peitä valmis taikina muovipussilla ja anna nousta vähintään tunti.

Kaaviloi taikina isoksi 30 cm x 48 cm levyksi. Sivele huoneen lämmin voi taikinan päälle. Sirottele kanelia ja lopuksi sokeria. Leikkaa taikina 8cm x 30 cm liuskoiksi. Asettele päällekkäin ja leikkaa vielä nelikulmaisia pinoja. Voitele vuoka tai aseta rypistetty leivinpapereri vuokaan ja asettele neliöt korttilaatikon tapaan vuokaan. Irroittele taikinapaloja sieltä täältä toisistaan. Pakan ei tarvitse olla jämtin suora, vaan siinä saa olla pientä vaihtelua. Pane päälle liina ja anna nousta 45 minuuttia lämpimässä paikassa.

Lämmitä uuni 175° asteeseen ja paista kakkua 35-40 minuuttia uunin alemmalla tasolla. Tarkista 15 minuutin kuluttua, ettei kakku saa liikaa väriä. Jos niin uhkaa käydä aseta päälle leivinpaperin pala. Kun paistoaika on loppu ota vuoka uunista ja anna sen jäähtyä.1 kommentti:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minä olen tehnyt leipää tällä tyylillä, ja nyt ihmettelen täällä, että miksi en ole pullataikinasta tehnyt vastaavaa :) Kiitos vinkistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...