tiistai 2. helmikuuta 2016

Hedelmäinen myslileipä



Yhden leivän versio (peräisin Hämmentäjä blogi:sta)


2,25 vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 dl mysliä
1/2 leseitä
1 rkl auringonkukan siemeniä
1/2 rkl pellavan siememiä
1/4 dl pähkinärouhetta
5 kpl kuivattua aprikoosia pieneksi paloilteltuna
1/8 dl rusinoita
1/2 suolaa
3,25 vehnäjauhoja
1 rkl öljyä



Veden pitää olla noin 42 asteista. Sekoita mysli, leseet, siemenet, aprikoosit, rusinat ja suola.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veteen. Lisää mysli yms. sekoitus.
Lisää loput jauhot vähitellen. Osa jauhoista voisi olla spelttiä. Usein laitan vielä melko käyttökelpoista Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoa lisäksi.

Aja koneella noin 15 minuuttia, kunnes taikina rupeaa irtoamaan reunoista. Lisää loppupuolella öljy. Taikina on lopullisessa kunnossa kun siihen painaa sormella kuopan ja se nousee takaisin.

Anna taikina pallon kohota kulhossa liinan alla noin tunnin kunnes se on lähes kaksinkertainen.

Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja muotoile se paistovuokaan sopivaksi.

Anna kohota vielä noin 45 minuuttia.

Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia kunnes pohja koputeltaessa kopisee. Itse otan loppupuolella leivä vuoasta ja paista vielä hetken sellaisenaan kunnes laidatkin on rapeita.
Rapeuteen auttaa uunin pohjalla oleva astia kuumaa vettä.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...