sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Italian punaviinit johonkin järjestykseen




Italian viinit ja viinityylit tuntuvat välillä niin moninaisilta, että helposti menee sekaisin.
Löysin tällaisen tekemäni muistiinpanon yhdestä pilvestäni.





































Piemontessa on kaksi rypälelajiketta Barbera ja Nebbiolo.

Venetossa viinit tehdään Valpolicellasta, joka koostuu kolmesta rypälelajikkeesta Corvina, Molinara ja Rondinella.

Toscanassa on yksi pää rypälelajike Sangiovese. Kun siihen yhdistetään Cabertnet Sauvignon saadaan supertoscanalinen.

Tämä on tietysti hyvin yksinkertaistettu käsitys. Rypälelajikkeita on melkoinen määrä vielä lisää. Mutta näillä kolmella alueeseen liittyvällä määrityksellä pärjää aika pitkälle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...