sunnuntai 8. marraskuuta 2015
Italian punaviinit johonkin järjestykseen
Italian viinit ja viinityylit tuntuvat välillä niin moninaisilta, että helposti menee sekaisin.
Löysin tällaisen tekemäni muistiinpanon yhdestä pilvestäni.
Piemontessa on kaksi rypälelajiketta Barbera ja Nebbiolo.
Venetossa viinit tehdään Valpolicellasta, joka koostuu kolmesta rypälelajikkeesta Corvina, Molinara ja Rondinella.
Toscanassa on yksi pää rypälelajike Sangiovese. Kun siihen yhdistetään Cabertnet Sauvignon saadaan supertoscanalinen.
Tämä on tietysti hyvin yksinkertaistettu käsitys. Rypälelajikkeita on melkoinen määrä vielä lisää. Mutta näillä kolmella alueeseen liittyvällä määrityksellä pärjää aika pitkälle.
Tunnisteet:
Italia,
Nebbiolo,
punaviinit,
Sangiovese,
Valpolicella,
viini
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti