keskiviikko 7. elokuuta 2019

Pakkasen purema salaatti



Kesäisin tai miksei muulloinkin on hauska välillä syödä pakastimessa rapeutettua salaattia. Siihen tarvitaan vähän kovempia kasviksia kuten salaattifenkoli.


Ainekset leikataan ohuiksi. Tässä fenkoli, kesäkurpitsa,
retiisi ja rasiassa jäisiä herneitä.


















salaattifenkolia leikataan hyvin ohuiksi levyksi
tähän sopii hyvin ohuiksi kiekoiksi leikattu retiisi
lisäksi voisi käyttää myös kyssäkaalia tai retikkaa
myös vähän juureksista sopisi porkkana, lanttu,

suikaleet pannaan johonkin astiaan, joka täytetään vedellä pintaan saakka
voisi lisätä riivittyjä sokeriherneen pallukoita

astia pannaan pakastimeen noin 10 - 15 minuutiksi

siihen muodostuu riitettä pintaan ja vihannekset ovat kylmettyneet rapeiksi

salaattilautaselle voi laittaa jäävuorisalaattia nyt jääkaappilämpimänä
vihannekset ladotaan näiden päälle

tähän salaattiin sopii erityisesti vinegretti, jonka voisi valmistaa juuresten kylmettyessä

vinegrettiin pannaan teelusikallinen sinappia pohjalle
hyvää neutraalia öljyä kolme ruokalusikallista
ja lusikallinen viinietikkaa
suhde on suunnilleen 3:1

seosta hämmennetään voimakkaasti kunnes se emulgoituu eli saostuu
voi olla että kastike on liian etikkaista, mutta sitä voi pyöristää sokerilla tai hunajalla





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...