keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Apposet maistuvat voisulan kanssaMyöhemmin kesällä tulee myyntiin apposherneen palot. Usein ne näyttävät vähän reppanaisilta. Ne eivät ole alkukesän makeitten sokeriherneen palkojen tapaan vehreitä ja elinvoimaisen näköisiä. Mutta silti on kyse yhdestä kesän herkullisimmista tarjoamisista. Ei kannata antaa ulkonäön vaikuttaa. Ne ovat melko pienikokoisia, ohuen teräväkärkisiä ja ehkä vähän vahamaisen näköisiä.

Nämä on tavallista paremman näköisiä.Ne keitetään vedessä 5-10 minuuttia. Pitää varoa ettei keitä liian kypsiksi niin, että palot aukeavat ja herneet sisällä muuttuvat jauhomaisiksi. Varmin tapa määritellä sopiva kypsyys on maistaa yhtä. Palkoa otetaan kiinni "kahva" päästä. Kannattaa antaa hieman viilentyä ja palko laitetaan kokonaan suuhun pitäen "kahvasta" kiinni ja liutetaan se hampaiden raosta niin, että palko ja sisällä olevat herneet  jäävät suuhun. Käteen jää kuiturihmat ja parhaimmillaan myös kuoren pehmeä osa jää myös suuhun. Tai ainakin osa siitä.


Apposista nauttiminen on jo alkanut.Kuten kuvasta näkyy herkullisimmillaan apposet ovat voisulaan kastettuna.

Siis jos seuraavan kerran näet tällaisia herneen palkoja, tartu heti tilaisuuteen. Usein kysymällä myyjältä selviää, että todella on kyse apposherneen paloista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...