keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Simpukat

















Aina kun käymme Belgiassa tai Ranskassa on ainakin kerran käytävä syömässä simpukoita. Perinteisimmin se käy jossakin Leons ketjun simpukkaravintolassa.

Léon de Bruxelles - Des moules uniques, mais pas uniquement...

Ketjulla on ravintoloita Belgiassa, Ranskassa ja nyt myös Lontoossa. Ketju se on sisustukseltaan ja tarjoilun nopeudessaan ärsyttävässäkin mielessä, mutta tunnelma on huumaava. Simpukoita saa isossa kuumassa rautapadassa melkoisen kasan. Viereen katetaan kulho tyhjille kuorille. Itse täytyy erikseen tilata fritit (ranskanperunat) ja juomista. Frittien kanssa tulee majoneesia ja juomaksi kannattaa tilata jokin kuiva valkoviini kuten Chenin Blanc. Ensimmäinen simpukka kaivetaan haarukalla esiin, mutta sen jälkeen tyhjää kuorta käytetään pihteinä seuraavien simpukkapallukoiden esiin kaivamiseen.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...