maanantai 30. toukokuuta 2011

Luomukaupat lisääntyvät voimakkaasti


Siirryimme jokin aika sitten miltei kokonaan luomu- ja maatilakauppojen käyttöön. Tämä olikin aikaisempaa helpompaa lisääntyneiden luomu- ja lähituotekauppojen ansiosta. Suurissa ketjuruokakaupoissa luomutarjonnan lisääntyminen tuntuu pysähtyneen. Ilmeisesti kaupan kiinnostuskin on vähentynyt, kun katselee miten paljon huonommin varsinkin erillisiä luomuhyllyjä hoidetaan kauppojen muuhun tarjontaan verrattuna. Paljon parempi ja ilahduttavampi on tilanne sellaisissa kaupoissa , joissa luomutuotteet sijoitetaan muun tarjonnan keskelle. Sieltä niitä varmasti ostaa myös sellaisetkin, jotka eivät varsinaisesti suuntaudu luomun hankintaan.

Tilastojen mukaan vain kaksi prosenttia kuluttajista hankkivat luomua. Tämä luku ei voi pitää paikkansa siihen nähden kuinka paljon ja kuinka monet ihmiset puhuvat luomusta. Olisiko aika tehdä uusi laskenta.

Uusia  puhtaasi luomu ja lähituotteisiin keskittyviä kauppoja on ilmaantunut sen sijaan huomattavan paljon. Onpa Helsingissä jopa automarkettiin sijoitettu oma luomuosastokin kuten Kannelmäen Prismassa.

http://www.eatandjoy.fi/maatilatori/myymalat
Eat and Joy:lla on myös vähän vanhempi myymälä aivan Helsingin keskustassakin Lasipalatsin Mannerheimintien puolella.

http://www.ruohonjuuri.fi/
Vanhastaan monille tuttu luomukauppa on Ruohonjuuri, jolla on myymälä Helsingin keskustassa Salomonkatu 5:ssä ja Itäkeskuksen kauppakeskuksessa, Tampereella Hatanpään valtatie 4:ssä ja Turussa Linnankatu 9-11:ssa.

http://juurenpuoti.fi/juuren-puoti/
Kotimaiseen ruokaan keskittyvän ravintola Juuren kauppa.

http://www.antonanton.fi/
Oy Anton & Anton Ab on vuonna 2008 perustettu yritys, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota maukasta, lähellä tuotettua ruokaa, elämyksellisessä myymäläympäristössä.

http://umami.fi/ruoka-juoma/news/munkkiniemessa-avattu-kylakauppa-mumu/
MUMU Ruoka&Herkku on Munkkiniemen uusi kyläkauppa.

http://www.hakaniemenkauppahalli.fi/kauppiaat.htm
Helsingin Hakaniemen hallissa on monta oivallista kauppaa: Luomupuoti Satumarja, Juustoliike lentävä lehmä, ranskalainen herkkukauppa  Deli Deli , ja monta muuta.

http://www.facebook.com/Liike51
Tapanilan, Tapaninvainion ja Malmin kolmen kaupunginosan rajapyykin tienoilla on toukokuun 23 päivänä 2011 avattu kauppa. Kuvia löytyy blogista http://kristakeltanenblog.com/2011/05/liike-51-meidan-uusi-lahikauppa/ .

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...