sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Burrata



Rooman matkalla kun jo melko myöhään etsiskelimme Viale di Trasteverellä ruokakauppaa löysinmme pienen Alimentari elintarvikepuodin. Sieltä sai leipää, tomaatteja ja salaattiaineksia. Lattialla oli ämpäri, jossa maitomaisen nesteen joukossa oli pieniä mozzarellapampuloita. Niissä oli ylemmän pienenmän osan ympärillä nauhasta tehty lenkkikahva. Nostin yhden esiin. Näyttää mozzarellalta. Sitä. Myyjä selitti että se on burrata ja  pani muovipussiin. Hotellissa syödessämme hankinta osottautui todella herkulliseksi. Sisältö valui esiin kermamaisesti.

Burrata panee mozzarellan vielä paremmaksi. Tavallisen mozzarella pullukan sisälle on kätketty mozzarella palasia ja kermaa. Säilyvyys on lyhempi kuin tavallisessa ja se pitää syödä jo muutaman päivän sisällä.

Burrataa käytetään samoin kuin tavallista. Lämpökäsittelyä se ei kuitenkaan kestä.

Kuuman parsan päälle se ehkä hieman sulaa. Kannattaa laittaa paistinpannulle hetkeksi.



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...