perjantai 24. maaliskuuta 2017

Keraaminen veitsi


Keraamiset veitseni näille veitsille tarkoitetun leikkuu-
alustan päällä. Ylimmäinen on Koycera ja alla terä-
kotelossaan halpa veitsi.Olen huomaamattani siirtynyt miltein täysin vain keraamisen veitsen käyttöön. Nyt on vissiin menossa jo kolmas veitsi. Se on aina terävä. Sillä voi jopa leikata kevyesti tomaattia. Niitä on saatavissa useampia eri malleja, mutta itse suosin kokkiveitsen tapaista. Tällaisesta saa hyvän otteen ja sitä voi käyttää lappeellaan leikattujen ruoka-ainesten siirtoon kattilaan.

Keraaminen veitsi pysyy terävänä. Sitä ei voi itse teroittaa. Pitäisi kuulema lähettää tehtaalle. Nykyään niitä saa niin edullisesti, että kannattaa paremminkin hankkia uusi kuin lähettää teroitettavaksi. Jos niin kauan onnistuu veitseään käyttämään. Keraaminen veitsi on nimittäin herkkä rikkoutumaan. Se menee lasin tai keramiikan tapaan palasiksi tai siitä lohkeaa palasia.

Kuitenkin se tylsyy samoista syistä kuin metalliset veitset. Kannattaa pestä erillään ja kuivattaa omassa erillisessä paikassa. Uusimpiin veitsiin on saatavissa muovinen kotelo, joka vedetään terän suojaksi. Veitsiä on saatavissa eri värisinä. Valkoinen tummuu käytössä.

Vähemmälle käytölle jääneet veitset. Ylinnä kalan fileeraus-
veitsi, keskellä lihaveitsi tukevine kahvoineen ja alinna
yleiskäyttöön tarkoitettu kokkiveitsi.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...