lauantai 4. tammikuuta 2014

Hiiliteräspannu on Teflonille vaihtoehto


Monet ovat kyllästynyt ainaiseen teflonpinnoitetusta paistinpannu vaihtorumbaan. Monia myös arveluttaa teflonpinnasta irtoavat palaset ja muovin plus kuuman yhdistelmä.


Vaihtoehto voisi olla hiiliteräspannu.


Suomessa de Buyer:ia myy mm. Eiring.

Monilla on kokemusta vanhasta kunnon valurautapannusta. Varsinkin jos sellaisen sai käsiinsä käytettynä ja hyvin hoidettuna.
Hiiliteräspannu on kuitenkin astetta kevyempi hoitaa. Ensimmäinen rasvapoltto ei ole niin vaativa, riittää
kun sen tekee tavallisella keittotasolla. Eikä käryäkään synny valtavasti.

Riittää kun pohjalle laittaa puolentoista sentin kerroksen öljyä. Pane pannun kylmälle levylle ja pane levy päälle. Pannun annetaan hitaasti kuumeta, kunnes öljy rupeaa nousemaan hienoista savua. Sitten varovasti pannu nostetaan  viilenemään. Pohjalle syntyy teflonmainen suojaava kerros. Tämä kuluu melko nopeasti pois, mutta rasvapoltto tehdään pannu käytön aikana aina uudestaan. Lopulta pannu näyttää tältä.Pannu täytyy käyttö aikansa aikana silloin tällöin puhdistaa. Se tapahtuu karkean suolan avulla. Tällä kertaa pannulle laitetaan kerros suolaa ja kuumennetaan. Epäpuhtaudet tarttuvat suolaan, joka heitetään pois. Vielä pitää tehdä uusi rasvapoltto pannulle, mutta sen tekeminen pitäisi olla jo tuttua.


Joka käytön jälkeen pannu pestään kuumassa vedessä harjalla kevyesti auttaen. Pesuainetta ei saa käyttää. Pannulle on hyvä levittää hieman öljyä vaikka talouspaperin avulla. Sitten kaappiin odottamaan seuraa käyttöä.


Paistinpannun rasvapoltolle on muitakin vaihtoehtoja:

PAISTA  blogi  rasvapoltto


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...