ruokalusikallinen öljyä iso sipuli pari laakerinlehtiä kymmenen mustapippurinmarjaa 1½ litraa vettä puoli ruokalusikallista timjamia 5 porkkanaa lanttua juuriselleriä palsternakkaa lenkkimakkara 1 prk kokonaisia tomaatteja (kasvislientä, suolaa) |
1. Kuullota melko karkeat sipulinpalat öljyssä. 2. Heitä joukkoon laakerinlehdet ja mustapippurinmarjat. 3. Lisää vesi ja timjami. 4. Lisää paloitetut porkkanat ja lanttu kiehuvaan keittoon. 5. Noin viiden minuutin kuluttua lisää paloitetut juuriselleri ja palsternakka. 6. Kiehuta kymmenen minuuttia ja tomaattipurkki. Nostele kokonaisia tomaatteja kauhaan ja paloittelen ne terävällä veitsellä. 7. Lisää paloitettu lenkkimakkara. Anna kiehahtaa. Kokeile haarukalla juuresten kypsyyttä. 8. Tarkista maku ja lisää kasvis- tai lihalientä tarvittaessa. Suolaa tuskin tarvitsee lisätä, koska makkara sisältää itsessään suolaa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti